Категории

Промоции

Официално: Колоезденето ни прави по-щастливи

Публикуван: 2020-03-13 09:53:31
Категории: Велосипеди

Официално: Колоезденето ни прави по-щастливи

Ако редовно сте в по-добро настроение в сравнение с колегите в офиса, то отговорът може да има общо с това, че често карате своя велосипед. Поне това сочи направено изследване във Великобритания.

То установява това, което всеки от нас знае така или иначе – че упражненията и физическата дейност ни правят по-щастливи като хората с физически активен начин на живот имат резултат на благосъстояние с 32% по-висок от този на хората, които не са физически активни.

Изследвани са 1000 души на Острова, които са дали своите отговори на редица въпроси на темата благосъстояние, а след това е анализирана връзката между отговорите и начина на живот на изследваните.

Резултатите показват, че хората с активен начин на живот имат средно по 13% по-добра оценка на благосъстояние като упражненията помагат особено много на хората да се чувстват по-релаксирани и с по-високо самочувствие.

„Тези резултати потвърждават нещо, което знаем от много време – физическата активност влияе много на цялостното ни благосъстояние“, коментира изпълнителният директор на компанията, извършила изследването Рози Прескот.

Голямо влияние върху благосъстоянието оказва и умствената симулация. Негативните връзки пък имат потенциала да намалят резултата ни с 33%.

Сподели

Добави коментар

 (с http://)